Hvordan får jeg BankID?

Du kan få BankID gjennom banken din. BankID finnes i flere varianter: BankID med kodebrikke og BankID med app. Med BankID-appen får du bedre informasjon om hva du er i ferd med å bruke BankID til, og de fleste har også bedre kontroll på hvor mobilen er enn på kodebrikken sin.

Slik kommer du i gang med BankID-appen:

1. Last ned appen: Start med å laste ned BankID-appen på telefonen din fra App Store eller Google Play.

2. Aktiver appen: Når appen er lastet ned, må den aktiveres. Dette innebærer å koble din BankID til appen. Du kan gjøre dette ved å bruke kodebrikken din. I noen banker kan du også komme i gang med koder sendt på e-post og SMS, eller ved å skanne passet ditt i appen.

3. Velg sikkerhetsmetode: Når appen er ferdig aktivert, vil du få spørsmål om du vil aktivere BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN. Vi anbefaler å aktivere dette, da det gir raskere og enklere innlogginger uten å måtte taste inn passord.

Viktig informasjon:

Fra og med 1. september 2024 ble BankID på mobil lagt ned og erstattet av BankID på app. Hvis du ikke har aktivert BankID-appen enda, kan du fremdeles gjøre det ved å bruke kodebrikken din.

Tips: Last ned BankID-appen for å få en mobil løsning, eller benytt kodebrikken din for å logge inn.

Tilbake