01.12.2022

skoleelever hos zelmerlöw & björkmann foundation

Bli kjent med Zelmerlöw & Björkman Foundation – TF Bank er stolt sponsor

Siden 2018 har TF Bank vært stolt sponsor av Zelmerlöw & Björkman Foundation. Skolegang er en menneskerett og pr i dag er det over 258 millioner ungdommer i verden som ikke går på skolen. Dette jobber Zelmerlöw & Björkman Foundation for å endre. Deres visjon er at alle skal ha mulighet til å påvirke sin fremtid ved hjelp av utdannelse.

Utdannelse er en vei ut av fattigdom for mange og sammen med lokale partnere tilbyr de skolegang, bosted på internat, tilgang til omsorg og videreutdanning i form av universitetsstipend eller yrkesopplæring som leder til arbeid.

De følger ungdommene hele veien til en jobb som gir de et levebrød.

Sist oppdatert: 01.12.2022

 

Helhetlig arbeid

Zelmerlöw & Björkman Foundation har et helhetlig fokus i arbeidet som inkluderer både utdannelse, sikkerhet og helse. Blant annet innebærer den viktige jobben de gjør å styrke de unges selvfølelse og følge de på veien til et levebrød, gjennom utdannelse og entreprenørskap. Slik øker de sjansen for at ungdommene kan komme seg ut av generasjoner med fattigdom på egenhånd.
 

Rettighetsbasert arbeid

Med sin rettighetsbaserte tilnærming fokuserer de videre på å skape endring ved å styrke unge mennesker myndighet. De ser ungdommene som aktører, og ikke passive mottakere, som er avhengige av deres arbeid. Derfor jobber de for at ungdommene selv skal finne styrke til å bedre sin situasjon. På den måten vil endringen vare på lang sikt.

 

FNs globale mål

Organisasjonen jobber kontinuerlig mot FNs globale mål, med hovedfokus på mål nr.4: god utdanning for alle. For å gjøre dette samarbeider de med lokale partnere som driver virksomhet med lokalt ansatte da det langsiktige målet er selvforsyning.

Vil du lese mer om Zelmerlöw & Björkman Foundation og det viktige arbeidet de gjør? Les mer her.