15.06.2021

Par som refinansierer

Refinansiering - hva er det og hvorfor? 

Refinansiering er enkelt sagt er det å erstatte flere små lån og kreditter med et nytt samlet lån. Hensikten med refinansiering er lavere totalkostnader enn det man hadde før og det å slippe å forholde seg til flere kreditorer samtidig. Dersom du i dag betjener flere små lån og kreditter kan det være mye å hente ved en refinansiering. 

Så hvorfor bør man refinansiere? 

Eks: kr. 100 000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14,15%, etabl.geb. kr. 990. kost 37 400. totalt kr. 137 400.

Sist oppdatert: 31.01.2023 

 

Bedre rentebetingelser - mindre å betale

Det er ikke uvanlig at man tar opp noen små lån og kreditter i løpet av livet. Ofte blir disse tatt opp i forbindelse med ulike hendelser og milepæler, og som regel har de fleste ulike vilkår og betingelser. Enkelte av disse har gjerne høye rentekostnader som kan være vanskelig å bli kvitt. Refinansierer du disse får du et samlet lån med totalt sett lavere kostnader. Du har bare en rente å forholde deg til og dermed kan du spare mye penger. I tillegg unngår du også å betale på flere fakturagebyrer og lignende dersom dine lån og kreditter har det. Samlet sett kan det være mye å spare både på renter og gebyrer dersom du samler lånene i ett. 

 

Raskere nedbetaling

Dersom du går for refinansiering av dine lån vil det være en mindre totalsum å betale enn dersom du skulle hatt alle lånene separat. Fortsetter du å betale like mye i måneden som du gjør i dag hos alle dine kreditorer vil det samlede lånet nedbetales raskere. Det betyr at dess mindre du har å betale - dess fortere kan du nedbetale lånet ditt. 

 

Lån tilpasset din situasjon

Ser du at du har problemer med å betale ned dine lån og kreditter i tide? Ved refinansiering er tidsrammene noe annerledes enn ved et ordinært forbrukslån. Det er mulig å innvilge lenger løpetid på lånet til de som ønsker å refinansiere. På denne måten kan din hverdagsøkonomi bli romsligere, samtidig som du kun har en kreditor å forholde deg til. I tillegg kan du alltid innfri lånet helt eller delvis uten ekstra kostnad før nedbetalingsperioden er over. 

 

Færre å forholde seg til

Mange mister oversikten når de har små lån og kreditter hos flere tilbydere. Hvor mye skulle man egentlig betale i mnd, hvor mye står igjen på lånet, og hvilken rente er det egentlig du har? Ved refinansiering innfrir du alle disse små lånene og kredittene og du får kun en bank å forholde deg til. Slik får du også en bedre oversikt over hva du faktisk skylder og betingelsene på lånet ditt. 

Vi i TF Bank har hjulpet mange med å spare tusenvis av kroner i året. Hos oss kan du refinansiere inntil 500.000 kr med en nominell rente fra 9,4%. Ønsker du et tilbud kan du helt uforpliktende sende inn en søknad om tilbud tilpasset deg her.

Eks: kr. 100 000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14,15%, etabl.geb. kr. 990. kost 37 400. totalt kr. 137 400.

 

Se også: 5 grunner til å refinansiere