09.08.2021

BankID på mobil

Slik tar du vare på din BankID

BankID er en personlig elektronisk legitimasjon som benyttes til å sikkert identifisere deg på nett. Signerer du med BankID på nett er dette like bindende som en håndskrevet signatur og du kan se på den som din digitale identitet. Som alle andre personlige dokumenter er det dermed viktig å ta vare på og oppbevare din BankID trygt, sikkert og utilgjengelig for uvedkommende.

Kjenner du til vårt kredittkort TF Bank Mastercard? Finn ut mer om kortet og fordelene med det her. 

Eks: Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337

Sist oppdatert: 29.06.2023

Ta vare på din digitale identitet

  1. BankID er like personlig som passet ditt. Derfor er det også like viktig å ta vare på denne som du gjør med ID-papirene dine. Oppbevar de utilgjengelig for andre.

 

  1. Ikke del ditt BankID passord. Selv ikke med de du stoler aller mest på kan du dele passordet ditt. Har du oppgitt ditt passord til noen andre eller er usikker på om noen kan gjette det anbefales du å bytte passord. Velg et passord du ikke benytter noen andre steder.

  2. Bruk en fullmakt, ikke BankID. Trenger du hjelp til å betale regninger, se dine saldoer eller lignende anbefaler vi at du heller utsteder en fullmakt fremfor å utgi informasjon om din BankID.

  3. Tror du noen har tilgang til din BankID? Kontakt din dagligbank for hjelp til sperring eller sperr den selv i din nettbank.

  4. Ta vare på BankID-brikken. Selv om du har opprettet BankID på mobil er brikken din fortsatt aktiv og du vil få behov for den dersom du må opprette BankID på mobil på nytt den dagen den utløper eller du må bytte SIM-kort i mobilen.

    I noen tilfeller er det også kun BankID med kodebrikke som er alternativ for signering og det er dermed viktig å ha kontroll på denne.

 

Hjelp til BankID

Har du spørsmål vedrørende din BankID eller har behov for å bestille ny brikke/ endre passord og lignende må du ta kontakt med din dagligbank.