14.11.2021

venninner på stressfri julehandel

5 tips til en stressfri julehandel

De aller fleste av oss har kjent på stresset like før jul. Det er gaver som skal handles inn, julemiddagen må forberedes og gaver som skal sendes til kjente og kjære burde egentlig være sendt allerede i går. Vi gir deg 5 tips til hvordan du kan redusere stresset ved årets julehandel, slik at du heller kan slappe av og nyte den fine førjulstiden.

Eks: Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337

Har du ikke TF Bank Mastercard? Les mer om fordelene med vårt kredittkort her.

Sist oppdatert: 29.06.2023

Sjekkliste for en stressfri julehandel

 

 1. Start julehandelen tidlig
  Frem mot jul øker trykket i butikkene og kjøpesentrene fylles opp. Det er nok å gjøre i ukene før jul for de fleste og med kaos i butikker og parkeringshus kan det bli uoversiktlig og lett å glemme hva man skal handle og hva man allerede har handlet inn. Starter du julehandelen tidlig får du oversikt over gaver, mat og dekorasjoner du har kjøpt inn, og det er en mindre sjanse for at du glemmer noe. Slik unngår du å måtte ut og handle i siste liten like før julaften.

 

 1. Planlegg dine innkjøp godt
  Hvem skal du kjøpe gaver til, hva skal du gi dem, hva står på menyen i julen og hvilke dekorasjoner mangler du? Planlegger du innkjøpene dine kan du lettere legge opp handleturen din for å gjøre den mest mulig effektiv. I tillegg finner du fort ut cirka hvor mye penger du kommer til å bruke på årets julefeiring og dermed reduserer sjansen for fordyrende spontankjøp.


  Vet du i tillegg hva du skal kjøpe inn tidlig vil du lettere kunne følge med dersom det dukker opp gode tilbud.

  Se mer om gode tilbud og rabatter inkludert i TF Bank Mastercard.

 

 1. Betal kontaktløst
  Noe av det beste vi vet er når handleturen er effektiv og uten unødvendige komplikasjoner eller forsinkelser. Derfor er det spesielt viktig at man enkelt kan betale etter man har funnet frem det man skal ha i butikken. Ved å betale kontaktløst med ditt TF Bank Mastercard kredittkort går betalingen både fort og smidig slik at tiden i hver butikk reduseres.

 

 1. Handle i ukurante tider om mulig
  Antall besøkende i butikken er ofte størst på ettermiddagen og i helgen. Dersom du har mulighet anbefaler vi å handle til ukurante tider som morgen og formiddag eller kveld i ukedager. Da vil du ha mer rom i butikkene og det blir lettere å komme seg til butikken med mindre trykk på kollektivt og parkeringsplasser. I tillegg vil du lettere få oversikt i butikkene og enklere kunne finne varen du skal ha, samt det er mindre kø dersom du trenger hjelp i butikken.

 

 1. Handle lokalt i butikk, ved pickup eller på nett
  Ofte kan man oppleve forsinkelser i posten rundt årets største handledager. Vil du være helt sikker på at varene dine når frem i tide, eller at du har god tid på å få gitt gavene ut til mottaker kan det være lurt å gå for lokale alternativer.


  Benytt dine lokale butikker, da får du varene som regel betydelig fortere. Mange lokalbutikker tilbyr nå både pickup i butikk i tillegg til egen nettbutikk du kan bestille fra. Sjekk ut om din lokale butikk har noe lignende.