11.11.2022

familie handler på black friday

8 steg for å handle smart på Black Friday

Årets største salgsdager nærmer seg med stormskritt og med både Black Week, Black Friday og Cyber Monday på løpende bånd er det lett å gå seg vill i jungelen av tilbud. Vi gir deg sjekklisten slik at du kan gjøre et kupp på årets største handledager.

Eks:Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337

Fleksibel betalingsløsning for julehandelen? Les mer om fordelene med vårt kredittkort her.

Sist oppdatert: 29.06.2023

 

1. Planlegg handleturen både i fysisk butikk og på nett

Det aller viktigste du kan gjøre for å handle smart på årets største salgsdager er å planlegge hva du skal kjøpe. Vit hvilke varer du skal ha, hvor mye du kan bruke og hold deg til planen. Det er fort gjort å bruke mer enn planlagt når man møter gode tilbud i butikken. Med en god sjekkliste unngår du å kjøpe mer enn du trenger.

Handler du i butikk? Betal på et blunk med kontaktløs betaling med TF Bank Mastercard.

2. Dobbeltsjekk varene du kjøper

For å unngå bomkjøp kan det være lurt å notere ned produktkoden på varen du skal ha og dobbeltsjekke mot den i butikk før du gjennomfører kjøpet ditt. Produkter hvor det finnes flere versjoner kan ofte se like ut, men ha vidt forskjellige egenskaper. Sørg for at det er riktig produkt, med riktige egenskaper før du kjøper.

3. Sett opp prisvarsel i forkant

Det er lett å gå glipp av tilbud på varer man ser etter blant alle de andre tilbudene som annonseres i denne perioden. Da kan det være lurt å være ute i god tid og sette opp et prisvarsel på de varene man har planer om å kjøpe. Så går du ikke glipp av tilbudene om de skulle dukke opp.

4. Følg med på tilbudsavisene

I tiden før Black Friday kommer flere butikker ut med sine tilbud og gjerne i flere omganger. Følg med på disse og merk deg dersom tilbudene du er ute etter er timesbegrenset eller lignende.

5. Sammenlign priser mellom butikkene

Selv om det er tilbud på samme vare flere steder kan det være mer å spare hos noen. Sjekk om du kan få varen enda rimeligere hos konkurrenten. Vær også obs på at du sammenligner den endelige prisen, inkludert frakt mellom butikkene og ikke bare prisavslaget alene.

6. Se på totalpakken når du handler

Kanskje skal du ha flere varer som selges på ulike steder. Mange har tilbud som gratis frakt og lignende over en viss grense. Da kan det lønne seg å handle flere av produktene du ønsker i samme butikk, selv om tilbudet på noen varer er hakket rimeligere et annet sted. Ellers er det viktig å huske at det ikke nødvendigvis alltid er en mindre prisforskjell det står og ender på. Kanskje har den ene butikken bedre leveringstid, service, miljøfokus eller lokal tilknytning? Da kan også dette være verdt å ta med i vurderingen av hvor du handler.

7. Sjekk prishistorikken

Dessverre er det ikke slik alle tilbud er gode tilbud selv om de ser ut til å være det. Det finnes flere nettsider som gir deg varens prishistorikk så kan du se om tilbudet på varen faktisk er et godt tilbud sammenlignet med tidligere priser.

8. Bruk kredittkortet smart

Mange benytter kredittkort som betalingsmåte på Black Friday og det kan i flere tilfeller være smart. Dersom du har mulighet til å betale beløpet tilbake innen viss tid slik at det ikke påløper renter, eller medregner at eventuelle rentekostnader som påløper frem til du har tilbakebetalt er lavere enn summen du sparer ved å handle på salget, så kan det være et godt alternativ.