16.06.2021

kvinne som søker om avdragsfri måned på mobil

Dette betyr avdragsfri på lånet

Noen ganger dukker det opp uforutsette utgifter som kan føre til at du sitter igjen med mindre penger til overs enn forventet. Da kan det være behov for å utsette betalingen på ditt forbrukslån. Søker du litt på nett angående mulighetene du har i disse periodene på lånet ditt dukker ofte ordet avdragsfrihet opp, men hva betyr avdragsfri og hva er fordelene med det? 

Eks: kr. 100 000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14,15%, etabl.geb. kr. 990. kost 37 400. totalt kr. 137 400.

Sist oppdatert: 15.09.2022 

 

Hva er avdragsfri måned?

 En avdragsfri måned kalles også avdragsfritak og kan være til hjelp dersom du har behov for å betale litt mindre en kort periode. Når du har en avdragsfri måned betyr det at du ikke betaler avdragene på selve lånet, men kun rentene og omkostninger i perioden du har fått avdragsfri på. Med andre ord kan det sees som en pause på nedbetalingen av lånet.

 

Slik fungerer avdragsfri

Avdraget du egentlig skulle ha betalt i den aktuelle perioden fordeles nå utover gjenværende terminbeløp slik at disse stiger. Det betyr at lånetiden din ikke forlenges, men resterende terminbeløp blir noe høyere. Avdragsfri måned er til for å gi deg pusterom i økonomien når du har behov for det. Det kan i enkelte tilfeller hvor du ikke har mulighet til å betale terminkostnadene dine fullstendig være lurt å vurdere å søke om avdragsfri måned. På den måten slipper du ekstra purregebyrer og renter.

Ønsker du det kan vi også se på mulighetene for å forlenge lånet ditt med tilsvarende tid som du søker avdragsfrihet. Du kan også ved en senere anledning legge inn en ekstrabetaling for å kompensere for avdraget du ikke betalte inn.

 

Kan jeg få avdragsfri måned på mitt lån? 

I utgangspunktet tilbyr vi våre kunder inntil to måneder med avdragsfrihet hvert år. Dette forutsetter i hovedsak at du har overholdt dine betalingsforpliktelser de siste tolv månedene, men vi viser skjønn i enkelte saker.  Det er derimot ikke satt at selv om du har overholdt dine betalingsforpliktelser så kan du få avdragsfri måned. Vi vurderer hver sak individuelt.

 

Slik søker du om avdragsfri måned

Har du forbrukslån hos oss kan du enkelt søke om avdragsfri måned ved å kontakte vår kundeservice. Kontakt oss på telefon eller epost og vi svarer på din henvendelse så raskt som mulig.

 

Forbrukslån uten sikkerhet

TF Bank tilbyr gunstige forbrukslån på dagen uten sikkerhet. Vi krever ingen sikkerhet i bolig eller andre eiendeler når du søker om forbrukslån. Du kan når som helst innfri ditt lån, og din lånesøknad er helt uforpliktende.