12.01.2022

Par som ser over økonomien og samler lån og kreditter

Har du flere lån og kreditter? Slik kan du få orden på økonomien

Over tid kan en opparbeide seg flere mindre lån og kreditter, uten helt å tenke over det. Mobilen kjøpes på avbetaling, betaling for kjøleskapet utsettes eller en setter ordren med nye klær på handlekonto. I tillegg har man gjerne et lån på bilen, kredittkort og kanskje også et eller flere forbrukslån. Etter hvert har en samlet opp flere små lån og kreditter og det kan være lett å miste oversikten. Vi vet at flere låneavtaler hos ulike långivere ofte fører til at en betaler høyere renter og gebyrer enn nødvendig. Vi har derfor satt sammen denne sjekklisten til hvordan du kan få orden på økonomien og samle dine lån i ett.

Eks: kr. 100 000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14,15%, etabl.geb. kr. 990. kost 37 400. totalt kr. 137 400.

Søk om refinansiering hos TF Bank.

Sist oppdatert: 15.09.2022

 

Start med å få oversikt over långivere og beløp

Første punkt på listen for å få orden på økonomien er å skaffe deg en oversikt over alle långivere og gjenstående beløp. Gå gjennom kontoutskriften din, kvitteringer og eposter og noter ned. Du kan også sjekke Gjeldsregisteret for opplysninger om lån registrert på deg.

 

Se over dine vilkår

Etter du har laget oversikten over lånene bør du også få en oversikt over betingelsene som gjelder for lånet. Noter ned opplysninger som:
- hva er renten på lånet?
- hvilke gebyrer påløper hver måned?
- hvor lang nedbetalingstid har du?
- hvor mye betaler du hver måned på dette lånet?

Finn ut hvor mye du skal betale hver måned på lånene samlet. Dette finner du gjerne på nedbetalingsplanen du skal ha fått med lånet. Gjør du dette får du en indikator på hvor mye du kan spare ved å refinansiere.

 

Refinansier og få orden på økonomien

Til slutt må du finne ut hvor mye du trenger å låne ved refinansiering. Her samler du alle dine lån og kreditter i ett. Må du for eksempel dekke inn hele beløpet i refinansieringslånet eller er det noen långivere som kan betales ut med en gang?

Nå når oversikten over gjelden din er på plass, kan du sammenligne de totale månedlige kostnadene du har i dag med hva du kan spare ved å refinansiere hos oss. Etter refinansiering har du nå kun en långiver å forholde deg til og du får en samlet nedbetalingsplan. Det kan være mye å spare ved å refinansiere, i tillegg til å få et tilbud med oppdatert og samlet rente, kan du også ta bort flere eventuelle månedlige gebyrer.

Søk om refinansiering hos TF Bank.