17.02.2022

Person som jobber med ID-tyveri

Hva er ID-tyveri og hvordan kan man oppdage det?

Det er viktig å sørge for at personopplysninger ikke kommer på avveie. Sørg for å holde sensitive opplysninger om deg og ditt kredittkort fra TF Bank skjult. På denne måten kan du redusere sannsynligheten for et ID-tyveri. Personlige opplysninger kan for eksempel være fødselsnummer, brukernavn, passord, pinkoder, helseopplysninger eller andre sensitive data om deg. Om uhellet først skulle være ute er det godt å vite at med TF Bank Mastercard så har du ID-tyveriforsikring inkludert i ditt kredittkort. 

Eks: Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337

Har du ikke TF Bank Mastercard? Les mer om fordelene med vårt kredittkort her.

Sist oppdatert: 30.05.2023


Dette er ID-tyveri

Ved et id-tyveri er det noen som utgir seg for å være en annen. Dette skjer ved at gjerningspersonen stjeler personlig informasjon om vedkommende som blir utsatt for ID-tyveri. Dette kan være opplysninger som eksempelvis betalingsinformasjon på ditt kredittkort. Ved ID-tyveri opplever man gjerne tilfeller der det blir bestilt varer, åpnet bankkonto, søkt om kredittkort og lån eller lignende i ditt navn. Tyven benytter da din legitimasjon eller andre dokumenter med opplysninger om deg. 

Opplysninger som er av interesse for tyven er blant annet: 

  • Navn
  • Adresse
  • Fødselsnummer
  • Kontonummer
  • Kortopplysninger

 

Oppdag tyveriet i tide

For å oppdage ID-tyveri er det viktig at du ser etter tegn som kan tyde på at du blir utsatt for identitetstyveri. Oppdager man identitetstyveriet tidlig kan man begrense skaden betraktelig. Følg med på tegn som kan tyde på at du er rammet, og ta grep så fort du oppdager noe mistenkelig. Med forsikring inkludert i kortet har du tilgang på telefonassistanse 24 timer i døgnet for å begrense skadeomfanget av identitetstyveri. 


Tegn på at du kan være rammet av ID-tyveri

  • Du ser transaksjoner på ditt kredittkort som du ikke kjenner igjen. Sjekk MinSide jevnlig. 
  • Du mottar regninger for produkter du ikke har bestilt.
  • Du får mail om bekreftelse på lån eller kredittkort som du ikke har søkt om.
  • Du mottar gjenpartsbrev for kredittsjekk uten at du har foretatt kjøp som krever dette. 
  • Du mottar telefon eller brev angående kjøp du ikke har gjort

Noen opplever også at adressen deres blir endret og får varsel om dette, eller at posten ikke kommer frem som normalt. Da er det mulig at adressen har blitt endret av ID-tyven.

 


Dette gjør du om du mistenker at noen misbruker din identitet

Det første du må gjøre er å melde saken til politiet og ta vare på anmeldelsen. Kontakt deretter alle dine avtaleparter, for eksempel kreditorer, banker og kredittkortleverandører. Vi vil hjelpe deg med å stenge av kortet. Kontakt 

Følg nøye med på posten du mottar og kontakt alle parter hvor dine opplysninger har blitt misbrukt. 

Søk deretter hjelp hos ditt forsikringsselskap eller kortutsteder for å finne ut om du har ID-tyveriforsikring. Med TF Bank Mastercard får du ID-tyveriforsikring inkludert i ditt kredittkort. Les mer om forsikringen og vilkår her. En slik forsikring vil kunne hjelpe deg i prosessen med opprydding etter at et ID-tyveri er oppdaget.