16.06.2021

Par som ser på mobilen og vurderer kredittkort eller forbrukslån

Kredittkort eller forbrukslån?

Har du behov for å låne penger, men er usikker på hvilken løsning du skal gå for kan vi hjelpe deg. For hva bør man egentlig velge av forbrukslån eller kredittkort? Og hvilke fordeler har de ulike løsningene? Det avhenger i all hovedsak av hvor mye du vil låne og hvor lenge du trenger pengene.

Trenger du å låne penger har vi flere løsninger for deg: forbrukslån, kredittkort eller refinansiering. Felles for løsningene er at ingen av de krever sikkerhet i bolig eller andre eiendeler. I denne artikkelen sammenligner vi forbrukslån og kredittkort. Ønsker du å lese mer om refinansiering, og om det kan være løsningen for deg finner du mye nyttig informasjon her.

Eks: kr. 100 000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14,15%, etabl.geb. kr. 990. kost 37 400. totalt kr. 137 400.

Kjenner du til vårt kredittkort TF Bank Mastercard? Finn ut mer om kortet her. 

Sist oppdatert: 30.05.2023.

Forskjellen på kredittkort og forbrukslån

Før vi kan si noe om hva som passer best når er en avklaring på hva de ulike mulighetene er. Et forbrukslån er et lån som utbetales en gang og har en satt løpetid på når det må tilbakebetales. Lånetiden kan være inntil 5 år. Et kredittkort er fleksibel kreditt hvor du kan benytte kreditten flere ganger. Kreditten har heller ingen satt utløpsdato og etter kortets utløpsdato vil du få et nytt kort med automatisk fornyelse.

 

Kredittkort - rentefritt lån

Dersom man betaler tilbake benyttet beløp innen fakturaforfall er kredittkortet et rentefritt og gebyrfritt lån. Dersom man velger å betale benyttet beløp tilbake over en lenger periode eller kun betale minimumsbeløpet vil renter påløpe. Med våre kredittkort får du inntil 43 dager rentefri periode.

Kredittgrensen varierer mellom 30 000 - 150 000. Hvilken kredittgrense du kan få avhenger av individuelle vurderinger. Et kredittkort vil dermed være noe mer begrenset i lånebeløp enn et forbrukslån men i det du nedbetaler benyttet saldo vil du også kunne bruke kreditten igjen ved senere behov. På den måten er kredittkort et fleksibelt lån hvor du alltid vil ha penger i bakhånd dersom du tilbakebetaler det du har brukt.

 

Fordeler og rabatter inkludert i kredittkortet

Vårt TF Bank Mastercard kredittkort har derimot en helt annen fordel enn hva forbrukslån kan tilby- nemlig fordelsprogram og omfattende reiseforsikring inkludert. I tillegg får du også ID-tyveriforsikring og mulighet for å få eksklusive rabattkoder tilsendt på epost. Der er dermed en rekke andre fordeler som følger med et kredittkort enn et forbrukslån. Et kredittkort kan sies å være nyttig til mer sporadisk bruk i hverdagen, samtidig som det fungerer bra til mindre kjøp. Skulle det oppstå en uforutsett situasjon hvor du trenger ekstra penger raskt vil et kredittkort kunne hjelpe deg med det.

 

Forbrukslån - større lånesummer

Har du behov for å låne til større kjøp eller investeringer vil sannsynligvis et forbrukslån kunne hjelpe deg. Hos oss kan du låne inntil  500.000 kr. uten sikkerhet. Enkelte investeringer trenger man gjerne litt lenger tid til å innbetale og lånetiden blir mer langsiktig enn for et kredittkort. Med et forbrukslån kan du søke om nedbetalingstid inntil 5år. Renten på forbrukslån er også en del lavere enn for kredittkort.

Skal du låne større summer og trenger å nedbetale over lenger tid vil det derfor kunne lønne seg å ta opp et samlet forbrukslån fremfor kredittkort selv om det også tilkommer noen gebyrer ved opptak av lån.

Med et forbrukslån får du også en nedbetalingsplan som gjør det enkelt for deg å holde oversikt over lånet ditt. På denne måten vil du ha full oversikt over hvor mye du skal betale hver måned og hvor mye som gjenstår.

Se også: Lurer du på hva avdragsfrihet for lån betyr?

Fordeler med forbrukslån

 • Lavere rente enn kredittkort
 • Du kan låne inntil 500.000 kr.
 • Fast nedbetalingsplan gir forutsigbarhet og kontroll
 • Nedbetalingstid inntil 5år

Søke om forbrukslån? Søk her.

 

Fordeler med kredittkort

 • Fleksibelt lån
 • Rentefritt og gratis dersom du tilbakebetaler ved forfall
 • Bestem selv hvor mye du vil betale per måned over minstebeløpet
 • Eksklusivt fordelsprogram inkludert
 • Reiseforsikring inkludert
 • Inntil 43 dagers rentefri betalingsutsettelse
 • Gebyrfritt
 • Inntil 150.000 kr. i kredittgrense

Søke om kredittkort? Søk her.

Eks:Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337