15.06.2021

lån til å pusse opp

Nyttige tips til deg som skal pusse opp

Oppussing av boligen kan lønne seg på mange måter. Enten det er med et fremtidig boligsalg i tankene eller øke egen trivsel. Visste du at nordmenn bruker hele 94 milliarder kroner hvert år på oppussing av bolig og fritidseiendom?

Et oppussingsprosjekt kan i mange tilfeller være både tidkrevende og kostbart. Du har kanskje bestemt deg for hvilket rom du ønsker å pusse opp, og har et omtrentlig anslag på hva du trenger. Likevel er det mye planlegging som gjenstår. Vi har samlet noen råd, for å gjøre dette mest mulig effektivt både for deg og lommeboken.

Eks: kr. 100 000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14,15%, etabl.geb. kr. 990. kost 37 400. totalt kr. 137 400.

Lurer du på andre finansieringsløsninger enn lån? Finn ut mer om vårt kredittkort TF Bank Mastercard.

Sist oppdatert: 29.06.2023 

 

Finn ut hva du trenger og hvor mye du må låne

 1. Planlegg oppussingen og lag et realistisk budsjett.
  Mange starter før de helt vet hva de skal gjøre. Med gode planer kan det være mye å spare, og du slipper dyre bomkjøp. Tenk godt gjennom hvordan du ønsker at rommet skal bli, og innhent informasjon om materialer, farger, møbler, innredning og priser på varer og tjenester.

 1. Sammenlign leverandører og butikker. 
  Det kan være mye å spare på å kjøpe eks. fliser ett sted, gulv ett sted og maling et annet sted. Ofte kjører butikkene kampanjer på ulike produktkategorier. Søk opp ulike butikker og se deres kampanjer før du handler inn det du trenger.

 2. Skaff deg en oversikt over hvor mye du trenger å låne.
  Kanskje har du allerede oppsparte midler til oppussingen og trenger bare å låne ett mindre beløp. Det er ikke nødvendig å ta opp mer lån enn nødvendig. Om du uansett ønsker å ha litt ekstra, kan du eventuelt betale kostnadsfritt tilbake overskytende beløp du likevel ikke trengte.

 3. Hent inn tilbud fra håndverkere. 
  Det kan ofte lønne seg å benytte en god håndverker ved utføring av enkelte oppgaver. Har du papirer på utført arbeid kan også dette bidra til å øke verdien på boligen din. Enkelte ting har man heller ikke lov til å gjøre helt selv, som for eksempel å rehabilitere våtrom.

Trenger du hjelp med finansieringen av ditt prosjekt tilbyr vi i TF Bank lån opp til kr. 500.000,- uten sikkerhet, med inntil 5 års nedbetaling.

Lykke til med ditt oppussingsprosjekt!

Eks: kr. 100 000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14,15%, etabl.geb. kr. 990. kost 37 400. totalt kr. 137 400.