04.08.2022

kvinne på ferie med TF Bank kredittkort

Dette bør du sjekke på kredittkortet etter ferien

Å ta med kredittkortet på ferie er for mange en selvfølge og det er det flere gode grunner til. Blant annet har du flere rettigheter knyttet til bruk av kortet samtidig som du har en ekstra trygghet dersom det vanlige bankkortet skulle gå tapt eller, av en eller annen grunn, ikke fungerer som det skal.

Nå som ferien nærmer seg over for de fleste, er det spesielt én ting som er viktig å sjekke opp i før hverdagen starter. Dette er tiden for å sjekke opp i transaksjonene dine. Det er fort gjort å bruke litt mer penger enn ellers på ferie, og dermed lettere å miste oversikten over hva de er brukt på. Har man ikke oversikt over bruken er det også vanskelig å vite om kortet har blitt misbrukt av andre på turen. 

Har du ikke TF Bank Mastercard? Les mer om fordelene med vårt kredittkort her.

Se også: Bestill reisen med ditt kredittkort og få reiseforsikring inkludert.

Eks: Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337

Sist oppdatert: 30.05.2023

 

Sjekk fakturaen for ditt kredittkort

Når du har mottatt månedenes faktura fra TF Bank er det viktig at du sjekker opp i transaksjonene. Sjekk gjerne opp mot kvitteringer og tenk gjennom hva du har benyttet kredittkortet ditt på denne måneden. Dersom du finner transaksjoner du ikke gjenkjenner er det viktig å ta grep så fort som mulig. Det er også lurt å sjekke om du har blitt dobbeltbelastet for en tjeneste eller vare.

 

Har du oppdaget ukjente transaksjoner? 

Dersom du oppdager ukjente transaksjoner på ditt kredittkort bør du midlertidig sperre kortet til du har fått avklart hvor de kommer fra. Dette gjør du enkelt ved å logge deg inn på MinSide og midlertidig sperre kortet under «Mitt kort» -> «Aktivere og sperre».

Mistenker du at kortet er misbrukt bør du sperre kortet snarest. Dette kan du gjøre ved å ringe direkte til vår døgnåpne sperretjeneste som kan nås på tlf. 56 99 92 00 eller +47 56 99 92 00 fra utlandet. Alternativt kan du sperre kredittkortet via MinSide på samme sted som du midlertidig sperrer kortet.

Se også: Hvilken valuta bør du velge når du betaler med kredittkort i utlandet?