02.12.2021

Par som julehandler med kredittkort

En lommebokvennlig julehandel 

Desember er i gang for fullt og du har gjerne allerede startet med julehandelen. Julen er en fin høytid, men det er også nå det er høytid for forbruk for mange. Samtidig som man har et høyt forbruk benytter også mange kredittkortet. Vi ønsker å inspirere deg til smart bruk av kredittkortet ved årets juleforberedelser og gir deg dermed seks tips til en smartere og mer økonomisk julehandel.  

Eks:Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337

Har du ikke TF Bank Mastercard? Les mer om fordelene med vårt kredittkort her.

Sist oppdatert: 29.06.2023

6 tips til smart og økonomisk julehandel

 1. Planlegg julehandelen godt – lag et budsjett og hold det
  Planlegging er alfa og omega når man skal redusere kostnadene ved årets julehandel. Noe av det viktigste er at du lager deg en oversikt over hvem som skal motta julegaver, hva du skal gi og hvor mye du skal bruke. Julen begrenser seg heller ikke til gavene, så det er viktig at du også lager deg en oversikt over hvor mye du skal bruke på mat, drikke, finklær og pynt i tillegg.  

   
  Lag det gjerne et budsjett for bedre oversikt. Da kan du lettere unngå dyre impulskjøp og samtidig få et bilde på hvor mye årets julefeiring vil koste deg. Med et planlagt budsjett får du også sett om du har pengene tilgjengelig på konto nå eller om du vil utsette betalingen med kredittkort. 
   
 2. Ikke handle for mer enn du kan betale tilbake i rimelig tid
  Dersom du velger å utsette betalingen er det også viktig at du ser på når du har mulighet til å betale tilbake beløpet. Dersom du vet at lønningen i januar fint vil dekke regningen for kredittkortet kan det være en god løsning for å lage et romsligere budsjett i desember.  
   
  Dersom du må fordele kostnadene over flere perioder er det viktig at du også er trygg på at du kan håndtere renteutgiftene som følger med.  

 3. Vær tidlig ute og se etter gode tilbud 
  Når du vet hva du skal kjøpe inn etter å ha laget en plan og budsjett så er det lettere å se etter gode tilbud og løsninger. I tiden før jul er det mange tilbud i butikkene som kan være verdt å benytte seg av. Følg med på butikkene som tilbyr det du har på handlelisten din, og benytt deg av sammenligningstjenester av priser. Er du heldig kan du gjøre et kupp på gavene. 
   
  I tillegg finner du mange spennende rabatter i fordelsprogrammet for TF Bank Mastercard som blant annet Adidas, Amundsen Spesial, Thon Hotels, Spekebua og mange flere. Kanskje kan du finne noen gode tilbud der også som du har på listen din. 

 4. Spør hva mottaker ønsker seg  
  Det er kjedelig å bruke penger på noe som ikke faller i smak hos mottaker og aldri blir brukt. Kjenner du personen du kjøper til godt vet du gjerne ofte hva de ønsker seg og liker, men dersom du ikke kjenner personen så godt kan det være vanskelig. Ønsker mottaker seg ikke noe kan det være verdt å se på alternative gaver som opplevelser, eller hjelpetjenester som barnevakt, flyttehjelp, hjelp til oppussing og lignende. Kanskje mottaker heller ønsker seg hjelp fremfor gaver? Tid er gjerne den gaven man setter mest pris på. Sett gjerne et prisnivå på gavene sammen med venner og familie.

 5. Ta med byttelapp og kvittering
  Det er kjedelig om gaven ikke faller i smak hos mottaker, men enda kjedeligere er det om det er feil på varen. Har du ikke tatt med byttelapp eller kvittering er det ofte vanskelig å få byttet og pengene går gjerne tapt uten at man fikk glede av dem.  

 6. Handle med kredittkort på nett 
  Handler du på nett med ditt TF Bank Mastercard kredittkort får du en ekstra sikkerhet på kjøpet dersom du ikke får produktene du har betalt for eller selger overholder forbrukerrettighetene. 

 

Les også: 5 tips til en stressfri julehandel