21.11.2021

mann som handler på black friday

Slik gjør du et kupp på Black Friday

Julen nærmer seg og med den følger årets aller største salgsdager. Med både Black Week, Black Friday og Cyber Monday på løpende bånd er det lett å gå seg vill i jungelen av tilbud. Hvordan handler man egentlig smart på salg? Vi gir deg sjekklisten slik at du kan gjøre et kupp på Black Friday.

Eks:Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337

Har du ikke TF Bank Mastercard? Les mer om fordelene med vårt kredittkort her.

Sist oppdatert: 29.06.2023

 

 1. Planlegg innkjøpene dine
  Det aller viktigste du kan gjøre for å handle smart på årets største salgsdager er å planlegge dine innkjøp. Vit hva du skal ha, hvor mye du kan bruke og hold deg til planen. Handler man inn mye man egentlig ikke trenger bare fordi det er på salg har man gjerne ikke spart så mye på å handle på Black Friday likevel.

 

 1. Se til at du kjøper riktig produkt
  For å unngå bomkjøp kan det være lurt å notere ned produktkoden på varen du skal ha og dobbeltsjekke mot den før du gjennomfører kjøpet ditt. Produkter hvor det finnes flere versjoner kan ofte se like ut, men ha vidt forskjellige egenskaper. Sørg for at det er riktig produkt, med riktige egenskaper før du kjøper.

 

 1. Sett opp prisvarsel
  Det er lett å gå glipp av tilbud på varer man ser etter blant alle de andre tilbudene som annonseres. Da kan det være lurt å være proaktiv og sette opp et prisvarsel på de varene man har planer om å kjøpe.

 

 1. Følg med på tilbudsavisene
  I tiden før Black Friday kommer flere butikker ut med sine tilbud. Følg med på disse og merk deg dersom tilbudene du er ute etter er timesbegrenset eller lignende.

 

 1. Sammenlign priser mellom butikkene
  Selv om det er tilbud på samme vare flere steder kan det være mer å spare hos noen. Sjekk om du kan få varen enda rimeligere hos konkurrenten. Vær også obs på at du sammenligner den endelige prisen, inkludert frakt mellom butikkene og ikke bare prisavslaget alene.

 

 1. Sjekk prishistorikken
  Dessverre er det fortsatt slik at ikke alle tilbud er gode tilbud. I noen tilfeller kan varen være rimeligere andre tider i løpet av året. Sammenlign den laveste før-prisen med salgsprisen og se hvor mye du sparer ved å handle på salg.

 

 1. Bruk kredittkortet smart
  Mange benytter kredittkort som betalingsmåte på Black Friday og det kan i mange tilfeller være smart. Dersom du har mulighet til å betale beløpet tilbake innen kort tid slik at det ikke påløper renter, eller medregner at rentekostnadene som påløper frem til du har i tilbakebetalt er lavere enn summen du sparer ved å handle på salget, kan det være et godt alternativ.

Les også: 5 tips til en stressfri julehandel