27.02.2023

Mann får utbetalt lån på konto

Hvor lang tid tar det før lånet er på konto?

Dersom du har planer om å ta opp et lån lurer du trolig på hvor lang tid det tar før lånet er på din konto. Dette er et ofte stilt spørsmål som dessverre ikke er helt rett frem å svare på. Sannheten er at dette avhenger av en rekke faktorer som både kan påvirkes og ikke. I denne artikkelen vil vi ta for oss det du trenger å vite om tiden det tar fra du søker om lån hos oss til lånet er på konto.

Søk uforpliktende om lån her.

Eks: kr. 100 000/5 år, nominell rente 11.70%, effektiv rente 14,15%, etabl.geb. kr. 990. kost 37 400. totalt kr. 137 400.

Sist oppdatert: 27.02.2023

 

Faktorer som påvirker utbetalingstid

På generell basis kan det ta alt fra timer til dager før ditt lån utbetales. Det er derimot også en hel rekke faktorer som kan påvirke denne utbetalingstiden. Søknader blir alltid behandlet snarest mulig fra vår side.

Så snart søknaden er behandlet vil du få tilbakemelding dersom det er noe som mangler i forbindelse med din søknad. Skulle du få beskjed om at vi mangler noen dokumenter eller lignende for søknaden din er det avgjørende at du enten signerer for samtykkebasert lånesøknad eller sender nødvendige dokumenter i retur til oss så snart som mulig dersom du ønsker å redusere tiden for utbetaling.

Etter du har mottatt tilbud om lån er også tiden frem til du signerer på lånet ditt avgjørende for hvor lang tid det tar før lånet er på konto.

En annen faktor for når lånet er ferdig utbetalt kan også være type lån du søker om. Søker du om et forbrukslån vil det i hovedsak bare være banken, deg og eventuell medsøker som er involvert i prosessen. Søker du derimot om refinansiering vil det kunne ta noe lenger tid før dine eksisterende lån er innbetalt da flere aktører er involvert i prosessen.

Når alt fra både vår og din side er klart for utbetaling er det en siste faktor som kan påvirke tiden for utbetaling, nemlig bankkjøringene. Selv om lånet har status som utbetalt hos oss vil det ikke komme inn på din konto før bankkjøringene er foretatt. Disse gjøres normalt sett til faste tider i døgnet, og foretas ikke i helgene.

Les også: Har du flere lån og kreditter? Slik kan du få orden på økonomien

 

Slik kan du påvirke tiden for utbetaling

Det eneste du kan gjøre for å påvirke tiden det tar fra du søker om lån til lånet utbetales er å sørge for at opplysningene du oppgir i din lånesøknad er korrekt og at du følger opp på henvendelser som gjelder ditt lån så snart som mulig. Ha gjerne også nødvendig dokumentasjon på inntekt tilgjengelig dersom du får forespørsel om å oppgi dette.

Alt i alt er det vanskelig å kunne si nøyaktig hvor lang tid det tar da det er mange faktorer som spiller inn. Skulle du lure på hvor lang tid det tar før lånet er utbetalt og pengene er på konto er det best å kontakte oss. Vår kundeservice vil kunne gi deg et bedre estimat på hva som gjenstår å avklare før vi kan utbetale ditt lån.

Søk om lån uten sikkerhet inntil 500.000kr

Lær mer om lån: Dette betyr avdragsfri på lånet

Eks: kr. 100 000/5 år, nominell rente 11.70%, effektiv rente 14,15%, etabl.geb. kr. 990. kost 37 400. totalt kr. 137 400.